Kan bli fullt

Print Friendly, PDF & Email

Påmeldingen til årets Sør Cup går så det suser. Faktisk så godt at det kan bli fullt.

– “I år er det en reell fare for at vi må si nei til lag”, sier daglig leder Geir Åge Olsen.

Vi opplever i år at vi har nesten 100 flere påmeldte lag enn på samme tid i fjor. Hvis man da legger til et forventet antall fra hver av klubbene som har deltatt faste siste tre år, så er man allerede nesten oppe i maksgrensen vår.

Makstak
For første gang i historien kan bli aktuelt å sette et makstak for antall lag. Dette bestemmes av kapasiteten på Flekkerøy, i Vennesla og på Lund. Vi begynner allerede nå å nærme oss på noen av disse stedene.

Stjerneklassen opp å stå?
For tre år siden opprettet vi Stjerneklassen. Eller Superklassen som vi kalte den da. Dette er en klasse for mennesker med utviklingshemminger. Første året deltok to lag. Begge lagene gikk rett til finalen, noe som ble en stor opplevelse for mange. I 2017 fikk vi ikke denne klassen til, mens vi i 2018 hadde 4 lag påmeldt. I år har vi interesse fra Farsund, Donn og Sandved, i tillegg til at Djerv 1919 allerede har bekreftet sin deltakelse med flere lag.

God opplevelse har fortjenesten
– “
Det er ekstremt mange lag som kommer igjen og igjen. Det er vi kjempetakknemlig for, og det tyder på at de har det fint på Sørlandet”, sier Olsen. – “Det er vår primæroppgave å lage en god cup. Da blir alle de andre målene enklere å nå”. I tillegg ser man at klubber som kommer fra regioner som tradisjonelt sett ikke har hatt lag på Sør Cup tidligere, snakker om cupen og at pågangen fra klubber i den regionen blir større året etter.

Mange nye klubber
Som følge av at klubber snakker om cupen, ser vi at det stadig detter inn påmeldinger fra klubber som ikke har deltatt tidligere. Dette er svært gledelig

Ikke aktuelt å utvide
Mye av konseptet vårt er at vi ønsker å holde det kompakt. Er du mellom 8 og 12 år så skal du spille kampene dine på Flekkerøy. Vi bruker også banen i Vågsbygd, for å avlaste, men har sagt at vi skal ha som mål at man kun får en kamp der. Poenget er jo at vi må gi deltakerne cupfølelsen. Følelsen av å være med på et stort arrangement. Det gjør du ikke ved å plassere G8 ett sted, G9 et annet sted, G10 et tredje sted og så videre.

Meld på lagene nå
Geir Åge Olsen har et råd til lag som ønsker å delta.
– “Meld på laget nå! Hvis ikke risikerer du å ikke få plass i årets turnering”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.