Sør Cup innfører Grønt kort

Vi innfører fra årets turnering nyheten Grønt kort. Dette er vårt symbol på Fair Play og skal være en belønning for en positiv handling, i kontrast til det gule og røde kortet som gis for en negativ handling.

 

Hvordan skal kortet brukes?

– I barnefotballen får hver trener utdelt samme antall kort som antall kamper. Trener kan tildele kort til motstanderslagets spillere. Tildeling må skje etter at kampen er over og lagene har gått av banen. Treneren kan selv velge å fordele kortene som han/hun ønsker. F.eks. om en trener velger å dele ut 3 kort i en kamp, så er det ok.

Spillere som får tildelt 2 grønne kort i løpet av turneringen (1 i Sør Cup Mini) kan gå til informasjonen og “veksle” dette inn i et Fair Play-diplom.

– I sluttspillklassene så er det dommeren som skal dele ut kortet. Når en spiller får et grønt kort noteres dette ned på samme måte som et gult eller rødt kort. Dette blir så meldt inn til kampansvarlig. Den med flest grønne kort i løpet av turneringen vinner årets Fair Play-pris.

Bakgrunn

Konseptet er hentet fra vårt samarbeidsprosjekt Fotball Krysser Grenser i Ecuador. Der har det vært i bruk i flere år allerede. Vi ønsker å sette fokus på Fair Play i år, og i den forbindelsen passet Grønt kort veldig fint inn, sier daglig leder i Sør Cup, Geir Åge Olsen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.