En fotballturnering for barn og unge

Klasser for 8-19 år samt Stjernelag

26.-30. juni 2021

Sør Cup 2021 avlyses

Planlegger lokal/regional barneturnering som erstatning

Styret i Sør Cup har i styremøte i dag besluttet å avlyse årets Sør Cup og Sør Cup Mini.

På bakgrunn av restriksjoner som foreligger, gjenåpningsplanen, samt de råd vi har fått fra kommuneoverlegen, har vi konkludert med at det ikke lenger er mulig å gjennomføre en trygg fotballfest i opprinnelig form.

Blant annet har kravene for overnatting økt, og de faglige rådene vi har fått tilsier at det blir praktisk umulig for oss å gjennomføre bespisning og overnatting under de rådene omstendighetene.

Alle lag som har foretatt innbetaling direkte til Sør Cup vil få dette refundert innen 14 dager.

Vi jobber nå med å se på muligheten for å gjennomføre en mindre lokal/regional barneturnering for barn i alderen 7-12 år, som er basert på ideen fra Sør Cup Mini, men i en mer begrenset «kohort-basert» form. Vi anser at det er kravet om 200 deltakere utendørs som er det mest sannsynlige scenarioet i slutten av juni, og det er dette scenarioet vi nå vil jobbe videre med.

Vi syns avgjørelsen om å avlyse cupen er utrolig tung å ta, spesielt gitt årets rekordpåmelding. Tallene er ulikt noe annet vi tidligere har sett, og spesielt har det vært eksepsjonell påmelding i de eldste klassene. Påmeldingen på jentefotballen i klassene 15-19 har vært sensasjonell sammenlignet med tidligere, og klasse G16 har nesten 50 lag påmeldt. Vi er ydmyke over at så mange lag har valgt vår turnering, og vi håper at vi får gleden av å se så mange som mulig av dere på Sør Cup 2022.

Hva må ditt lag gjøre nå?

Det er nå viktig at dere som har meldt dere på tar en gjennomgang internt i klubben og laget, for å sjekke at alle som eventuelt har bestilt overnatting på hotell, flyreiser, busstransport eller lignende avbestiller dette fortest råd.  I fjor opplevde vi at enkelte ikke gjorde dette, noe som medførte ekstra utgifter for de det gjaldt.

Utover det så vil vi komme tilbake til datoer for Sør Cup 2022 straks det er bestemt.

Vi ønsker dere alle en fantastisk sommer, og så håper vi at de av dere som er aktuelle for en lokal/regional miniturnering vurderer å delta i denne.

På vegne av styret i Sør Cup

Geir Åge Olsen
Daglig leder