fbpx

Bli med på fotballfest på Sørlandet!

22.-26. juni 2024

Innholdsmeny

Derfor deler vi ut grønne kort

I mange år har det blitt delt ut grønne kort på Sør Cup. Det er vår måte å belønne god oppførsel og fair play.

I Sør Cup er alle dommerne i klassene 10-19 år er utstyrt med grønne kort. I motsetning til de gule og røde kortene, som gis for blant annet tøffe takling, hands eller usportslig oppførsel, så deles de grønne kortene ut til spillere, ledere eller lag som utviser spesielt god oppførsel og fair play.

– Dette er noe Sør Cup har holdt på med i mange år, men det blir dessverre ikke mindre aktuelt. Vi ser at det med stygt språkbruk og diskriminering er en utfordring i barne- og ungdomsfotballen. Det ønsker vi å kjempe imot, og vi mener at det å belønne god oppførsel er en fin måte å gjøre det på, sier turneringsleder Ole Gerhard Sørensen.

Tidligere har det vært trenerne som har fått oppgaven å dele ut grønne kort i barnefotballen, mens dommerne har gjort det i ungdomsfotballen.

I år har vi valgt å starte med de grønne kortene i 10-årsklassen, og gi ansvaret til dommerne i alle klassene opp til 19 år.

– Erfaringen er nok at trenere i de yngste klassene har mye å holde styr på, slik at det å skulle vurdere hvem på motstanderlagene som fortjente grønne kort ikke alltid var så lett. Derfor har vi valgt å legge dette på dommerne. Det er også fint for dommerne å kunne belønne god oppførsel, og vi tror det har større effekt, sier Sørensen.

– Vi er heldige som er et dedikert dommerteam, med mange dommere som kommer langveisfra for å dømme i Sør Cup år etter år. Vi ønsker å ta vare på dem. Derfor slår vi hardt ned på trakassering og diskriminerende språkbruk mot dommere, men også mot motspillere eller publikum. Men da er det ekstra flott å også kunne gi en positiv anerkjennelse til spillere, ledere og lag som går frem som gode eksempler, sier Sørensen.

Alle som mottar et grønt kort vil kan få et diplom ved å henvende seg i informasjonen på den arenaen de spiller.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annonse

Annonse

Siste nytt