fbpx

Bli med på fotballfest på Sørlandet!

22.-26. juni 2024

Innholdsmeny

Idrett Krysser Grenser

Takk for at du er med på Sør Cup! At du er med på cupen gjør at fattige barn i Sør-Amerika får et bedre liv!

Sør Cup donerer 25 kroner for hver deltaker på cupen til prosjektet Idrett Krysser Grenser. Dermed er din deltakelse med på å finansiere en bedre hverdag for tusenvis av barn og unge.

Idrett Krysser Grenser er et prosjekt som Sør Cup har hatt med Misjonsalliansen siden vi begynte cupen i 2008. Her gir vi barn og unge i Kambodsja, Ecuador, Bolivia og Brasil trygge og gratis idretts- og fritidsaktiviteter. Arbeidet drives i lokalsamfunn preget av fattigdom, narkotika, kriminalitet og sosial uro. Barn og unge får et alternativ til gjengmiljøer, lediggang og kriminalitet.

Møt Leandro fra Ecuador

For Leandro har fotballen vært redningen. 

Gjennom Idrett Krysser Grenser har han fått et trygt og godt alternativ til det brutale gjengmiljøet der han bor. 

– Takket være fotball har jeg ikke blitt lurt til å holde på med dårlige ting som vold og narkotika. Fotball har lært meg verdier, forteller Leandro oss.

– Leandro er et av flere eksempler på at det nytter. Vi ser at de som er aktive, får et sunnere og bedre liv. I de fattige strøkene er utfordringene mange; Vold, kriminalitet, narkotikamisbruk, arbeidsledighet og fattigdom. Positive fritidsaktiviteter kan forvandle ungdommer og hele familier, og i flere tilfeller også redde liv ved å gi barn og unge et trygt alternativt. 

Gjennom aktivitetene lærer barn og unge om samarbeid og verdier som respekt, likeverd, verdien av utdannelse og barns og jenters rettigheter. De får oppleve fellesskap, mestring, utvikling og læring i trygge og sunne omgivelser. Det gir selvtillit og mot til å fullføre skole, søke studier eller starte en bedrift. Slik forvandles ikke bare enkeltmennesker, men hele familier og lokalsamfunn.

Sør Cup bidrar med 25 kroner for hver deltaker på Sør Cup. I tillegg jobber vi aktivt for å bidra med sponsorer til prosjektet og å skape inntektsbringende arrangementer.

Annonse

Annonse