fbpx

Bli med på fotballfest på Sørlandet!

22.-26. juni 2024

Innholdsmeny

For første gang sammen som lag på cup: – Det er det sosiale som er det beste

Hei IL J17 øverst fra venstre: Johanna Alette Tveten Romberg, Helen Omholt, Sophie Tveråen, Tuva Brændsrud, Maja Nikman Salvesen, Carina Dyrbeck, Mari Sofie Sjøveian Nielsen, Vilde Riis Vinje, Maria Bjørntvedt Goberg, Luna Kamilla Røyr. N.f.v: Pernille Hagene Knutsen, Ana-Marija Kanuric, Maya Myhre Ishak, Mari Kavli Garstad, Linea Bergstrøm, Linnea Hansen, Nila Martine Røyr, Mathilde Nikman Salvesen

Hei IL fra Porsgrunn er ett av ni lag som stiller i Sør Cups J17 klasse. Et annet lag som også spiller i denne klassen, som jentene fra Hei IL kjenner godt er nabolaget IF Urædd. Disse lagene møttes tidligere i dag på Sparebanken Sør Arena i et lite byderby. Hei IL spilte en god kamp, og slo naboene 2-0.

Kaptein Maria Bjørntvedt Goberg scorte et nydelig mål – som hvis det ikke hadde vært for Zakaria Sawos brassespark mot Jerv på fredag – fort kunne vært månedens mål på Sparebanken Sør Arena. På spørsmål etter kampen om det er det beste målet hun har scoret er hun ydmyk, mens de som står rundt kjapt bryter inn og sier hun er en spiller som har mange nydelige mål på lager.

På Sør Cup i år har vi seks lag i J15 klassen og ni i J17, som ikke er mye mer enn det må være for at de skal kunne spille cup. Vi er veldig glade for hvert påmeldte jentelag i disse klassene, noe også Heis kaptein Bjørntvedt Goberg er:

– At vi har mulighet til å kunne spille i denne klassen synes vi er veldig gøy. Vi er en veldig sosial gjeng, og vi liker å finne på ting sammen. Det er første gang vi er her sammen som lag, så det gjør det ekstra gøy sier kapteinen.

Når vi spør Bjørntvedt Goberg hva som har vært det beste med cupen så langt er det tydelig at cupen for deres del ikke bare handler om fotball:

– Det er det sosiale. Vi liker jo selvfølgelig å spille kamper, men det er den sosiale greia som vi har i laget som er den beste. Vi var for eksempel en tur i byen i går, og alle holder seg sammen med hele laget. Vi har en veldig fin stemning i laget, det er nok det som er det beste.

Med få kamper per dag – Bare en kamp lørdag, og en kamp i dag blir det mye tid til andre ting enn bare fotball. Noe jentene har fått utnyttet godt med å se lokallaget sitt Stathelle mot Start Kvinner på Sparebanken Sør Arena på lørdag, og cupshow i byen på kvelden. Selv om det ofte kan gå i ett på cup tar de seg også tid til de viktige tingene for å fungere i lengden:

– Vi passer på å slappe av og spise mye god mat. Vi henger litt rundt område på skolen, hører på musikk og noen spiller litt volleyball siden det er bane på skolen vi bor på.

Jentene fra Hei IL spiller sine siste gruppespill kamper i morgen, mandag, klokka 13:10 på Kristiansand Stadion, og 17:15 på Sparebanken Sør Arena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annonse

Annonse

Siste nytt