fbpx

Bli med på fotballfest på Sørlandet!

22.-26. juni 2024

Innholdsmeny

Stor pågang i jenteklassene

Sør Cup opplever stor pågang i jenteklassene. I klassen J15 har vi allerede passert deltakertallene fra 2023, og det før de lokale lagene har begynt å melde seg på.

– Vi forventer at dette blir en klasse opp mot 16 lag, som vil være ny rekord så vidt vi kan se, sier Ole Gerhard Sørensen, daglig leder i Sør Cup.

– Det er utfordrende med de eldste jenteklassene på generell basis, så det er hyggelig å se at såpass mange velger oss i år. Vi har også et godt håp om at J17 blir en god klasse. I 2023 hadde vi ni lag i denne klassen.

– Vi har satt oss et mål om å bli en av Norges beste turneringer også for jentelag i ungdomsklassene. Vi hadde gode klasser i J15 og J16/J17 i 2023, og vi håper å bygge videre på det i 2024.

–  Vi mener gode turneringsopplevelser kan være med å bidra til å beholde ungdommen lenger i fotballen, da en fotballturnering skaper sosiale bånd og minner for livet. Vi ønsker å skape et bra og forutsigbart cuptilbud til jentelagene også i de eldste årsklassene, både for lokale klubber på Sørlandet og tilreisende lag.

I 2024 har Sør Cup valgt å rendyrke J15 og J17-klassene. Tidligere har det vært åpent for påmelding i også i J16 og J19.

– J19-klassen har vært vanskelig å få til da jentene ofte spiller seniorfotball når de er 17-18 år gamle. Men vi ser at enkelte kretser nå har J19-seriespill igjen, så vi håper å få til en god J19-klasse på sikt hvis det er grunnlag for det.

– Så har vi valgt å slå sammen J16 og J17 til en klasse, da det er slik i mange kretser, inkludert i Agder. I 2023 endte vi opp med å slå sammen disse klassene for å skape en bedre turnering, og det fungerte veldig bra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annonse

Annonse

Siste nytt