fbpx

Bli med på fotballfest på Sørlandet!

22.-26. juni 2024

Innholdsmeny

Arild og 100 hjelpere fikser maten

Arild Thomassen har i årenes løp sørget for 250 000 måltider til sultne Sør Cup- deltakere.

Han er matansvarlig på Flekkerøy under cupen – det har han vært siden 2006.

– Det er mange som skal mettes, og logistikken må være i orden. Jeg lover at ingen skal gå sultne under cupen, sier Thomassen og tar Sør Cup-magasinet med inn i idrettshallen på øya. Her skal det dekkes langbord til 500-600 personer tre ganger daglig, fredag til tirsdag.

– Frokost, middag og kvelds, forteller ildsjelen – som har hjelp av godt over 100 personer med henting av mat, borddekking, servering og rydding.

– Du kan si jeg er avhengig av å ha et velsmurt apparat rundt meg, og det har jeg. Jeg har hjelpere i alle aldre, noen godt opp i 80-årene. Dugnadsånden er fantastisk, sier Thomassen som selv har 17 timers lange arbeidsdager under cupen.

– Vi må starte i god tid før frokosten serveres fra klokka 7 – og så går det slag i slag til leggetid. Det er hektisk, men det er veldig fint å være med på cupen. Her er mange hyggelige barn og voksne, og mange kommer tilbake år etter år, forteller Thomassen.

Han er utdannet elektriker, og da han som fotballtrener på Fløy i 2006 ble spurt om å hjelpe til under cupen, var han sikker på det skulle handle om hjelp til elektriske installasjoner.

Men det skulle handle om mat, servering og logistikk.

Det er mye å holde styr på – ikke minst planlegging og matbestillinger før cupen.
I løpet av cupdagene spiser deltakerne mellom 400 og 500 brød; det vil si rundt regnet 10 000 brødskiver. Det går med enorme mengder ost, skinke og syltetøy, men også mange kilo agurker og tomater.

– I Løpet av årene har vi hatt mange dyktige agurk-kuttere. Håndverkere er suverene på å skjære tynne agurkskiver, sier en smilende Thomassen – for å forklare at det å sørge for mat også handler om å gjøre måltidene delikate og sunne. Mat for allergikere er også bestilt. Og middagsmenyen har han klar; i år blir det kylling, lapskaus, lasagne og pizzabaguetter.

– Jeg er like spent og gleder meg like mye hvert år, men kanskje ekstra mye i år, siden vi har hatt en koronapause, sier Arild Thomassen.

Les flere saker i Sør Cup-Magasinet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annonse

Annonse

Siste nytt